www.shop.styx.roULEI BAZĂ presat la rece, puritate 100% Sunt uleiuri de calitate superioară, 100% puritate, obţinute prin presarea la rece a seminţelor, a miezului denucă sau a pulpei fructelor. La producerea lor nu se folosesc procedee chimice şi nu se utlizează solvenţichimici, de aceea reprezintă o sursă bogată de elemente vitale (microelemente, vitamine şi acizi graşinesaturaţi). Ele sunt folosite în aromaterapie, dar şi ca uleiuri de sine stătătoare, pentru întreţinereasănătăţii şi frumuseţii întregului corp.Uleiurile bază presate la rece sunt ingrediente importante în produsele cosmetice industriale de calitate, darşi în preparatele specialiştilor, bine adaptate fiecarei tipologii a pacientului. Aceste uleiuri pot fi folositechiar şi acasă, de persoane mai puţin iniţiate, pentru uşoare tratamente cosmetice sau de sănătate (masaj,îngrijire corporală şi facială) la orice vârstă.Uleiul de jojoba acţionează într-un mod protector prin neutralizarea radicalilor liberi de la nivelul epidermei. Deasemenea creşte elasticitatea pielii şi poate fi folosit în timpul sarcinii pentru îngrijirea pielii abdominale. Estecunoscut mai ales datorita proprietăţilor sale antiinflamatoare. Avînd un efect reglator, acest ulei este indicatoricarui tip de ten. Uleiul de jojoba face miracole in cosmetologie: hrăneşte, hidratează, pătrunde adînc în pori,curăţând şi îngrijind perfect pielea feţei, gîtului şi decolteului. Datorită faptului că uleiul de jojoba nu are miros,acesta poate fi folosit în amestecuri cu orice alt ulei eteric, fără a-i modifca mirosul. Uleiul de jojoba este eficientşi in îngrijirea părului, deoarece acoperă firul, protejându-l şi restructurându-l. Este deci de un real ajutor în cazulpărului fragil şi subţire, conferindu-i strălucire şi vigoare.Indicaţii: - îngrijirea tuturor tipurilor de ten;- benefic tenului uscat, iritat, îmbătrînit, obosit şi ridurilor din jurul ochilor;- îngrijirea buzelor, îndeosebi a celor uscate, crăpate;- îngrijirea pielii după bărbierit sau expus agresiunilor de mediu;- emolierea induraţiilor de pe pielea palmelor, coatelor, tălpilor;- ideal pentru demachiere.Utilizare: Poate fi folosit ca atare, în aplicații locale sau în amestec cu alte preparate de îngrijire corporală șifacială. Depozitare: la temperatura camerei, fără umiditate excesivă, ferit de razele directe ale soarelui.Ulei bază jojoba 100 mlUleiul este obţinut prin metoda presării la rece a pulpei deshidratate a fructelor de avocado. Este bogat înlecitină, vitaminele A, B, D, E, H şi K, acid palmitic, conţine acizi graşi saturaţi şi mononesaturaţi. Deoarece acestulei prezintă multe similitudini cu proprietăţile grăsimilor din compoziţia pielii umane, el este foarte bine toleratde piele şi nu formează peliculă grasă, neplăcută. Uleiul de avocado, avînd o consistenţă foarte fină, pătrunde cuuşurinţă în straturile profunde ale epidermei, îi conferă catifelare şi este recomandat îngrijirii zilnice a pielii, înspecial a celei deshidratate, descuamate şi lipsite de tonus. Un adevărat tratament de întinerire pentru tenuluscat, deshidratat, ofilit (îndeosebi în regiunea ochilor). Este eficient în tratarea diferitelor iritaţii ale pielii şi aarsurilor solare.Indicaţii: - îngrijirea tenului uscat, ofilit; tratarea ridurilor; - pentru îngrijirea părului, îndeosebi a celui vopsit; - întărirea şi creşterea unghiilor, combaterea inflamaţiei de la baza unghiilor; - restabilirea elasticităţii pielii în celulită.Utilizare: Poate fi folosit ca atare, în aplicații locale sau în amestec cu alte preparate de îngrijire corporală șifacială. Depozitare: la temperatura camerei, fără umiditate excesivă, ferit de razele directe ale soarelui.Ulei bază avocado 100 mlUlei bază germeni de grâu 100 mlAre un conţinut ridicat de vitamina E (aprox. 70%) şi de aceea se comportă ca un antioxidant vegetal. Stimuleazăregenerarea celulelor şi are efect nutritiv, datorită conţinutului bogat în acizi graşi, carbohidraţi, săruri minerale,vitaminele B1 şi B2. Proteinele vegetale din compoziţia acestui ulei ajută la restructurarea ţesuturilor, ceea ce-lface util în cosmetică pentru tratarea pielii atone, a părului şi a unghiilor devitalizate.Indicaţii: - atenuează efectele dăunatoare ale radicalilor liberi şi incetineşte procesele de îmbătrânire ale pielii;- tratează pieliea sensibilă din jurul ochilor;- tonifică, revitalizează şi restabileşte echilibrul epidermei;- restructurează ţesutul conjunctiv. Utilizare: Poate fi folosit ca atare, în aplicații locale sau în amestec cu alte preparate de îngrijire corporală șifacială. Depozitare: la temperatura camerei, fără umiditate excesivă, ferit de razele directe ale soarelui.Ideal pentru pielea uscată, este un bun protector pentru pielea fină a bebeluşilor. După deschidere se păstreazăîntr-un loc rece şi fără lumină. Uleiul de migdale este unul din cele mai populare uleiuri vegetale, utilizat ca bazăpentru diverse combinaţii cu uleiuri volatile în aromaterapie, sau în stare pură pentru îngrijirea pielii. Migdaleledulci (Prunus amigdalus în limba latină) au o aroma foarte plăcută, iar uleiul extras din ele este un ulei uşor, cu oaroma dulce şi un colorit clar, nuanţat în galben deschis.Indicaţii: - reduce procesul de îmbătrânire a pielii;- contribuie la atenuarea ridurilor;- previne apariţia vergeturilor;- benefic în iritaţii ale pielii, piele uscată;- excelent pentru pielea bebeluşilor;- bun demachiant, previne deshidratarea pielii;- întăreşte rădăcina firului de păr.Utilizare: Poate fi folosit ca atare, în aplicații locale sau în amestec cu alte preparate de îngrijire corporală șifacială. Depozitare: la temperatura camerei, fără umiditate excesivă, ferit de razele directe ale soarelui.Ulei bază migdale 100 mlUlei bază sunătoare 100 ml Este denumit şi uleiul roşu din cauza culorii sale tipic roşiatice. Conţine substanţele active tonifiante ale sunătoriicare sunt dizolvate în uleiul bază. Este preparat prin macerarea plantei in conditii speciale timp de 2 luni, in uleivegetal presat la rece. Principiile active astfel extrase dau uleiului culoarea galbena si caltatile vindecatoare.Indicaţii: - este folosit în cosmetică datorită acţiunii antimicrobiene, antiinflamatoare, antioxidante, cicatrizante;- conferă tenului elasticitate, supleţe, luminozitate;Precauţii: extractul de sunătoare poate produce fotosensibilitate.Utilizare: Poate fi folosit ca atare, în aplicații locale sau în amestec cu alte preparate de îngrijire corporală șifacială. Depozitare: la temperatura camerei, fără umiditate excesivă, ferit de razele directe ale soarelui.Este o plantă medicinală foarte eficientă, cu o sferă de utilizare foarte amplă, deoarece conţine aproximativ 100de substanţe active, Este un leac foarte bun pentru întărirea sistemul imunitar, dar şi pentru tratarea diferitelorprobleme ale pielii. Uleiul de chimen negru este cunoscut înca din vechime ca remediu preţios pentru sanatate,fiind utilizat pentru îngrijirea corpului, încă de pe vremea faraonilor. Extras din seminţele plantei Nigella sativa,acest ulei are efecte benefice asupra pielii uscate, sensibile şi iritate, datorită acţiunii sale calmante,revitalizante, antiinflamatoare, dar mai ales imunostimulatoare. Poate fi folosit ca atare, în aplicaţii locale, sau înamestec cu alte preparate de îngrijire corporală şi facială.Indicaţii: - tratează dezechilibrele functionale ale;- previne apariţia infecţiilor;- restabileşte echilibrul energetic celular;- potenţează acţiunea altor principii active din compoziţia produselor de îngrijire corporală şi facială.Utilizare: Poate fi folosit ca atare, în aplicații locale sau în amestec cu alte preparate de îngrijire corporală șifacială. Depozitare: la temperatura camerei, fără umiditate excesivă, ferit de razele directe ale soarelui.Ulei bază chimen negru 100 ml Conţine 80% acizi graşi nesaturaţi, foarte asemănători cu cei din piele şi reprezintă o bază foarte bună pentruaromaterapie. Poate fi folosit şi ca demachiant pentru ochi. Macadamia este un arbore originar din Australia.Nucile de macadamia au miezul dulce, foarte plăcut şi sunt din ce in ce mai mult apreciate ca delicatese îngastronomie. Din ele se extrage uleiul foarte des utilizat în produsele cosmetice, deoarece este un ulei non-gras,rapid şi complet absoarbit în piele. În stare pură este recomandat pentru folosirea zilnică, în curăţarea şi îngrijireapielii, ca bază pentru uleiurile esenţiale în aromaterapie, ca ulei de baie şi pentru demachiere.Indicaţii: - tonifică pielea îmbătrânită şi uscată;- reechilibrează tenul gras, mixt sau uscat- datorită efectului regenerant, poate fi folosit cu succes în tratarea cicatricelor, arsurilor solare, rănilor minore şi a altor probleme ale pieliiUtilizare: Poate fi folosit ca atare, în aplicații locale sau în amestec cu alte preparate de îngrijire corporală șifacială.Depozitare: la temperatura camerei, fără umiditate excesivă, ferit de razele directe ale soarelui.Ulei bază macadamia 100 ml Este un ulei uşor, nutritiv din sâmburii strugurilor. Stimulează substanţele active să pătrundă adânc în piele, fiindfoarte uşor absorbite. Conţine cantităţi însemnate de vitamina E şi F, precum şi unele minerale ca zinc, cupru sauseleniu. Dar, mai presus de toate, conţine procianidine, aşa-numiţii „agenţi anti-îmbătrânire”, de 50 de ori maiputernici decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternici decât vitamina C. Datorită conţinutului ridicat de acidlinoleic şi a absorbţiei rapide în piele, reduce pierderea de apă din straturile superficiale şi restabileşteelasticitatea epidermei.Indicaţii: - piele uscată, sensibilă, devitalizată, cu tendinţă de;- previne formarea ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii;- reface stratul protector natural de la suprafaţa epidermei.Precauţii: în cazul zonelor cu piele grasă, seboreică, poate creea dezechilibre funcţionale locale.Utilizare: poate fi folosit ca atare, în aplicații locale sau în amestec cu alte preparate de îngrijire corporală șifacială. Depozitare: la temperatura camerei, fără umiditate excesivă, ferit de razele directe ale soarelui.Ulei bază seminţe de strugure 100 mlProvine din renumitele culturi de dovleac ale Austriei, menţionate în literatura de specialitate, încă de la sfârşitul secolului 16.Spre deosebire de alte uleiuri bază, calităţile uleiului de dovleac constau în concentraţia ridicată de acizi graşi polinesaturaţi, vitamina E, Zinc, A, D, C. De aici derivă proprietăţile antioxidante, nutritive şi regenerante remarcabile.Indicaţii: - protector împotriva agresiunilor de mediu;- îngrijeşte pielea uscată, ridată sau puternic deteriorată;- foarte eficient în combaterea ridurilor fine, menţinerea/refacerea stratului hidro-lipidic natural al epidermei, tratarea tenurilor sensibile, foarte uscate, devitalizate;- adjuvant în tratarea epidermei care prezintă leziuni sau unele afecţiuni dermatologice în forme uşoare (psoriazis, rozacee sau “acneea adultului”, eritem-înroşiri ale pielii);- este potrivit pentru orice tip de piele, în special pentru pentru cea îmbătrânită;- reglarea funcţiilor glandelor sebacee şi tratarea acneei;- poate fi folosit ca atare pentru tratamente locale sau în amestec cu alte produse pentru amplificarea efectelor curative.Notă: Este un ulei consistent, de culoare verde închis şi miros puternic specific seminţelor de dovleac. După aplicare pe piele în cantitate foarte mică (1-2 picături), se întinde în strat subţire prin masaj uşor local. După ce este absorbit rapid formează o peliculă uşor verzuie la suprafaţa epidermei, care nu trebuie îndepărtată prin spălare sau ştergere, deoarece conţine principii active.Utilizare: Poate fi folosit ca atare, în aplicații locale sau în amestec cu alte preparate de îngrijire corporală și facială. Depozitare: la temperatura camerei, fără umiditate excesivă, ferit de razele directe ale soarelui.Ulei bază dovleac 100 ml